4 Lucruri de care să ții cont înainte să te apuci de un instrument muzical

curs chitara femeie adult cluj

4 Lucruri de care să ții cont înainte să te apuci de un instrument muzical

Ține cont de următoarele 4 idei cheie, ca prima ta experiență cu un instrument muzical să nu fie un eșec total! Vom avea grijă să iei decizia cea mai bună pentru tine, ca să nu simți că pierzi timpul sau că nu ești în stare. Hai să vezi la ce ne referim!

1. Alege ce stil de muzică te inspiră și ai vrea să interpretezi, ca să alegi instrumentul potrivit.

Ce muzică asculți în fiecare zi pentru că vrei tu, nu pentru că o auzi la radio?

Când ești la o petrecere, ce melodii îți vine să pui în playlist?

Muzica ta preferată poate fi stilul de muzică pe care ai vrea să înveți să-l interpretezi.

Tot muzica preferată influențează stilul de instrument care îți stârnește curiozitatea. Îți vine să faci air guitar pe melodiile preferate? Sau ai tendințe de air drumming, spre disperarea colegilor de la birou, de clasă sau al părinților? Sau poate ești genul care vine cu propriul set de karaoke la petreceri? Se pune și dacă îți place să cânți la duș, sau când ești singur acasă. Aici clar nu te judecăm.

Dacă te atrage muzica tradițională din diferite culturi sau muzica clasică, atunci observă la un concert ce ritm urmărești mai cu atenție.

Iar dacă ai muzicieni preferați, e fain să te întrebi dacă ai vrea să înveți să cânți ca unul dintre aceștia.

2. Găsește un profesor care te poate îndruma spre stilul muzical care îți place și ai vrea să-l studiezi.

 O dată ce te-ai decis ce stil de muzică îți place și ce instrument muzical ai vrea să studiezi, caută un profesor local sau pe internet, care este la fel de pasionat de acest stil muzical. Propune-i să-ți fie profesor sau chiar înscrie-te la cursul lui.
 
Față în față, în persoană, este o experiență de curs mult mai faină decât un curs online dar și cursurile online au prins un avânt impresionant și oameni din toată lumea învață să cânte pe internet la instrumente, sau își perfecționează stilul de a cânta prin Masterclass-uri online.
 
Găsește acel profesor cu care rezonezi. fii deschis despre ce îți dorești iar el te va ajuta să dobândești abilitățile muzicale necesare.
 

3. Devino curios să aprofundezi Teoria Muzicii.

La asta probabil că nu te așteptai dar Teoria Muzicii este efectiv baza muzicii pe care o asculți azi și care a fost creată de sute de ani.

Fiecare muzician știe să citească partituri. E un skill care-l ajută să descifreze piese noi, să devină mai bun provocându-se să învețe pe de rost partituri tot mai complicate și chiar să scrie propriile compoziții.

Toate formațiile pe care le-ai ascultat la festivaluri au propriile partituri și toți știu să le citească. Ei iubesc Teoria Muzicii și dacă vrei să devii și tu un muzician mândru de skillurile tale, o să te îndrăgostești și tu de ea!

4. Ai încredere în procesul de învățare și ai răbdare cu tine. Devii mai bun prin exercițiu.

Punem pariu că prima oară când ai făcut o activitate nouă, ai fost îngrozit la fiecare pas că o să greșești. Ai simțit multă frustrare și ți-a venit să renunți de o grămadă de ori, spunându-ți că poate nu ești suficient de bun, sau poate nu-i de tine.

Nu vrem să te mințim. Să înveți să cânți la un instrument muzical nu e ușor și nu e pentru cei care renunță ușor. Dar pe lângă că asemeni oricărei activități noi, devine mai ușor prin exercițiu, dacă perseverezi dobândești un skill și mai important: reziliența.

Devii mai rezilient în fața obstacolelor, mai perseverent în fața greutăților, cu cea mai eficientă mantră:

Dacă am putut să învăț să cânt la (instrumentul muzical ales), și la început sunam oribil, iar acum cânt atât de fain, atunci sigur pot să fac orice îmi propun!

Merită să faci efortul de a învăța un instrument muzical nou, iar acum, după ce știi aceste 4 lucruri esențiale de care să ții cont înainte de a te apuca de un instrument muzical, poți să te bucuri de proces, cu așteptări realiste.

Sigur nu o să te mai simți ca și cum pierzi timpul învățând un stil muzical, când defapt voiai altul. Și sigur nu o să mai plimbi pe la zeci de profesori, doar pentru că nu știai de ce anume să ții cont.

Acum te-ai înarmat cu cele mai bune șanse să descoperi acel intrument muzical de care o să te îndrăgostești, acel stil de muzică pe care-l adori, acel prof fain care te încurajează și te provoacă să te auto-depășești și ai răbdarea necesară de a persevera și de a adopta practica de studiu muzical ca un stil de viață!